Programma & Goede Doel

GOEDE DOEL

In 2019 vieren we als Zonta ons 100-jarig bestaan. Zonta International wil met het oprichten van het Endowment Fund een vaste basis vormen van 10 miljoen voor belangrijke internationale projecten die niet zo ‘sexy’ zijn voor financiering door crowdfunding en door staten. Het is van groot belang dat we als Nederlandse Zontians hieraan bijdragen. Zo kunnen we een basis leggen om wereldwijd vrouwen en meisjes bij te staan. Het doel van Zonta Nederland is 10.000 euro te kunnen bijdragen. Het is een volgende stap in het bestaan van Zonta en in de hulp aan vrouwen wereldwijd en in de onafhankelijkheid van hypes en vrouwonvriendelijke tradities.

 

PROGRAMMA

half 10 – inloop
10 uur – start programma
rond 17 uur – borrel
18 uur einde programma

Een prachtig programma is in de maak. Onze gasten en speciale onderdelen op deze dag zijn:

  • Onze District Governor Gabriele Brübach komt over uit Dortmund en vertelt ons meer over het nieuwe Endowment Fund.
  • Minister Sigrid Kaag spreekt ons toe vanuit een van haar ministeriele reizen.
  • Marry de Gaay Fortman, bestuursvoorzitter Stichting Topvrouwen, komt spreken over lobby, quota en vrouwenzaken op het hoogste niveau.
  • Driegesprek over het lobbyen voor vrouwen-onderwerpen in de politiek, met lobbyist Edward Figee, Gedeputeerde Jeannette Baljeu en de jongere VN vertegenwoordiger Jahkini Bisselink. Het gesprek staat onder leiding van Janke van der Zaag van Zonta Rotterdam aan de Maas.
  • De dag wordt opgefrist met theatrale snacks van jong Rotterdams talent, zoals spoken word artiest Mariana Hirschfeld.
  • En waarvan leer je nou het meest? Inderdaad van je fouten en zeker ook van die van anderen. In de minireeks Listen & Learn, horen we korte verhalen waarin we leren van andermans valkuilen. We gaan veel leren van Renée Römkens, directeur/bestuurder van Atria en bijzonder hoogleraar Gender based violence aan de Universiteit van Amsterdam, en Marije Cornelisse, directeur UN Women Nederland.
  • Vergadering Zonta Nederland en de uitreiking van de district prijs van de internationale Jane M. Klausman Women in Business Award aan onze district winnaar aangedragen door Zonta Arnhem.
  • Het doel van de Areadag is verbinding & versterking van Zonta als zodanig maar ook natuurlijk van onze leden. Via het onderdeel Mix & Match krijgen jullie bijzondere ontmoetingen met mede-Zontians
  • Een ander doel is natuurlijk om nog extra geld op te halen voor onze goede doel. We doen dit met een loterij en markt met mooie producten van Zonta clubs, bijzondere tassen en manden van Pepan vrouwen van Borneo en design producten van Return to Sender van Katja Schuurman.

 

VRAGEN ? CONTACT ?

mail naar [email protected]

 

THEMA

KOSTEN

AANMELDEN