Awards & beurzen

Nog altijd zijn er te weinig vrouwen werkzaam in hoge bestuurlijke functies of in technische vakgebieden. En dat terwijl het talent volop aanwezig is. Zonta zet zich in voor het bereiken van gendergelijkheid in het onderwijs en ondersteunt beurzen, fellowships en prijzen voor vrouwen en meisjes die onderwijs en een loopbaan volgen in traditioneel door mannen gedomineerde velden. Ieder jaar zijn er over vier categorieën prijzen te verdelen.

Young Women in Public Affairs Award

Deze Young Women in Public Affairs Award (YWPA) wordt jaarlijks uitgereikt aan meisjes van 16 t/m 19 jaar, scholier of student die zich op vrijwillige basis actief inzet voor de ‘publieke zaak’. Dat betekent dat je blijk geeft van initiatief en leiderschap kwaliteiten en dat je op vrijwillige basis actief bent binnen bijv. school, kerk, gemeente, politiek , muziek- of sportvereniging of een andere maatschappelijke organisatie. De YWPA Award heeft tot doel meer vrouwelijke vertegenwoordiging in het publiek domein en in de politiek te realiseren. De Award wordt toegekend door Zonta International en bestaat uit een hoofdprijs per district ter waarde van US $1000. In 2016 werd vanuit Nederland de eerste Nederlandse kandidaat genomineerd: Nica Bol. Lees hier meer.

Het aanmelden voor deze award loopt via jouw lokale Zontaclub. De benodigde aanmeldingsformulieren kunnen via deze website verkregen worden. Je kunt deze invullen en toesturen aan Zontaclub Rotterdam ([email protected]). Laat ons weten als je van plan bent mee te doen en hier misschien wat hulp bij nodig hebt!

Amelia Earhart studiebeurs

De Amelia Earhart Fellowship werd in 1938 opgericht ter ere van de beroemde pilote en Zontian, Amelia Earhart. De Fellowship van $ 10.000 wordt jaarlijks toegekend aan maximaal 35 vrouwen die een Ph.D./doctorale graad in lucht- en ruimtevaarttechniek en ruimtewetenschappen volgen. Het bedrag kan worden gebruikt op elke universiteit of hogeschool die geaccrediteerde postdoctorale programma’s op deze gebieden aanbiedt. Sinds de start van het programma in 1938 heeft Zonta 1.638 Amelia Earhart Fellowships toegekend, voor een totaalbedrag van meer dan US $ 10,6 miljoen, aan 1.209 vrouwen uit 73 landen.

Het aanmelden voor deze Fellowship loopt direct via Zonta International. Kandidaten kunnen zich aanmelden via Application. Lees hier meer over Amelia Earhart en Zonta. 

Jane M. Klausman Women in Business Scholarship

Het Women in Business Scholarship-programma van Jane M. Klausman (JMK) helpt vrouwen bij het behalen van een bachelor- en masterdiploma in business management en het overwinnen van genderbarrières van het klaslokaal tot de directiekamer. Het Jane M. Klausman Women in Business Scholarship-programma werd in 1998 opgericht uit een genereuze schenking van Jane M. Klausman, een lid van de Zonta Club van Syracuse, New York, VS, en de Zonta International Parliamentary 1990-1995.

Het aanmelden voor deze award loopt via jouw lokale Zontaclub. De benodigde aanmeldingsformulieren zijn hier te vinden. Je kunt deze invullen en toesturen aan Zontaclub Rotterdam ([email protected]). Laat ons weten als je
van plan bent mee te doen en hier misschien wat hulp bij nodig hebt!

Women in Technology Scholarship

De wereldeconomie, het bedrijfsleven en de wetenschap worden steeds meer gedigitaliseerd en deze ontwikkelingen veranderen de samenleving en bekende maatschappelijke processen. Vrouwen zijn echter nog steeds grotendeels ondervertegenwoordigd op technologiegebied. Om een wereld te creëren waarin mannen en vrouwen gelijke kansen hebben, moeten vrouwen een actieve rol spelen in technologie en technologische ontwikkelingen en toegang hebben tot leiderschapsrollen zoals Chief Information Officers (CIO’s) en Chief Technology Officers (CTO’s). Zonta International is verheugd de Zonta International Women in Information Technology Scholarship te ondersteunen voor een tweede pilotcyclus om
vrouwen aan te moedigen onderwijs, carrièremogelijkheden en leiderschapsrollen in informatietechnologie na te streven.

Het aanmelden voor deze Fellowship loopt direct via Zonta International. Klik hier voor meer informatie.