Alle winnaars van de Bep Slechte Prijs

Winnaars

Donderdag 25 november 2021, op Orange Day werd de Bep Slechte prijs aan Jantine Jongebloed uitgereikt. Zij krijgt deze prijs voor haar inzet om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Zij deed dit met haar artikel en gelijknamige boek ‘Wie zette mijn naaktfoto’s online’.

In 2019 is de Bep Slechte Prijs uitgereikt aan Natasja Morales voor haar rol in de versterking van de positie van jonge vrouwen in Rotterdam. Natasja ontvangt de prijs voor haar al jaren lopende participatieproject Chicks and the City. Natasja: “Ik voel me zeer vereerd deze prachtige onderscheiding te mogen ontvangen. De missie van de Bep Slechte Prijs sluit één op één aan bij waar ik me voor inzet”.

Op 4 juni 2016 ontvangt Floor Brouwer, initiator en drijvende kracht achter Stichting BONT, de Bep Slechte Prijs uit handen van de presidente Mischa Haarbrink van Zonta Rotterdam in de Kunsthal Rotterdam.  Stichting BONT maakt werken, logeren en beleven onder begeleiding mogelijk voor jongeren met een ernstige tot matige verstandelijke beperking. Het unieke aan BONT is dat de begeleiding en organisatie volledig bestaat uit studenten en young professionals, waardoor voor de jongeren en begeleiders een wederkerige relatie ontstaat.

In 2013 ontvangt Annemieke de Jong van Steunpunt Studerende Moeders de prijs voor haar goede werk. En in 2010 gaat de eerste keer dat de prijs wordt uitgereikt deze naar Karin van Paassen en Marleen Engbersen van WEB.foundation voor hun project Lovecheck. De WEB.foundation ontwikkelt spellen, animaties en trainingsfilms om wereldwijd de communicatie over hiv/aids te ondersteunen en te stimuleren in landen waar hiv/aids veel voorkomt, of een probleem dreigt te worden.