ZonTassen 010

Tassenverkoop brengt €9.000 op voor goede doel

Zondag 24 november 2019 vond de grote tassenverkoop van Zonta in Gebouw De Heuvel, in hartje Rotterdam plaats. Afgelopen periode hebben de leden van de twee Rotterdamse Zontaclubs ruim 1.700 handtassen, avondtasjes, werktassen, vintage, echt en net-echt tassen verzameld, schoongemaakt en gelabeld. De ZonTassenverkoop werd om 11 uur feestelijk geopend door Judith Bokhove, wethouder Mobiliteit, jeugd en taal. Ruim 600 bezoekers deden de verkoop van de ruim 1.700 ingezamelde tassen aan. De verkoop heeft ruim € 9.000 opgebracht. Met de opbrengst steunen de Zontians de Blooming Bakery van stichting Fier in Rotterdam, het landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

De prijzen van de tassen lagen tussen de € 5,00 en € 50,00. Voor de heel exclusieve tassen was er een silent auction, waarbij men met biedingen op papier kon meedingen. Uiteraard was er koffie, thee en fris met lekker hapjes gemaakt door de meiden van Blooming Bakery.

Met de aankoop van een tas help je niet alleen jonge vrouwen die hun leven weer richting willen geven, maar ben je ook nog eens heel duurzaam bezig!

WANNEER Zondag 24 november 2019, 11-16.30 uur
WAAR De Heuvel, Grotekerkplein in het centrum van Rotterdam

Orange Day
De verkoop is in aanloop naar Orange Day op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Deze dag kleuren wereldwijd iconische gebouwen oranje. In Rotterdam ondersteunt de Gemeente Rotterdam deze dag door de Erasmusbrug en de Hofpleinfontein oranje uit te lichten. Ook de Euromast kleurt oranje om de boodschap van deze dag te versterken.

Met dank aan L.A.P. Atelier, Blooming Bakery, Schaffenburg Office Furniture, Basalt Revalidatie Delft en Gebouw De Heuvel, Susan Bijl, en Vos Schoenen.