Zontians vergaderen in 010 en eren Suze Groeneweg

Zonta Club Rotterdam en Zonta Rotterdam aan de Maas, de Rotterdamse tak van de internationale serviceclub Zonta International, ontvangen zaterdag 24 maart 2018 ruim 150 Nederlandse Zontians in het Maaspodium in Rotterdam. De Zontians komen samen voor de jaarvergadering van Zonta Nederland en voor een inspirerende dag vol ontmoetingen en sprekers. Deze dag vindt plaats in Rotterdam, omdat het 100 jaar geleden is dat op 3 juli 1918 de Rotterdamse onderwijzeres en politica Suze Groeneweg werd verkozen tot eerste vrouwelijk lid van de Tweede Kamer. Onder de titel LISTEN TO US! wordt dieper ingegaan op advocacy, politiek en vrouwen(zaken).

Sprekers zijn Marry de Gaay Fortman, bestuursvoorzitter Stichting Topvrouwen, Zonta District Governor Gabriele Brübach,

lobbyist Edward Figee, gedeputeerde Jeannette Baljeu, VN jongeren-vertegenwoordiger Jahkini Bisselink, Renée Römkens, directeur/bestuurder van Atria en bijzonder hoogleraar Gender based violence aan de Universiteit van Amsterdam, en Marije Cornelissen, directeur UN Women Nederland. ‘Theatrale snacks’ worden verzorgd door jong talent Mariana Hirschfeld, spoken word artiest, en Amanda Payne, Codarts muziektheater studente. Minister Sigrid Kaag heeft een boodschap voor de Zontians vanuit de VN in New York. Verder vindt de officiële uitreiking van de Jane M. Klausman Women in Business Scholarship aan Vivian Simonis plaats, die deze aanwendt voor haar vervolgstudie MSc in Finance & Investments aan de Erasmus Universiteit. Partners van de jaarvergadering zijn onder andere Atelier L.A.P., Return to Sender van Katja Schuurman. De catering is in handen van De Sprankeling en De kok au vin!

Zonta onderscheidt zich van andere serviceclubs niet alleen door de missie, de verbetering van de positie van vrouwen, maar vooral ook door de persoonlijke betrokkenheid bij deze missie.