Zonta club sponsort taallessen voor Rotterdamse vrouwen

taal voor het leven

De Rotterdamse vestiging van de internationale serviceorganisatie Zonta zet zich dit jaar in voor Taal voor het Leven. Zij ondersteunen ons bij een project gericht op Rotterdamse vrouwen met Nederlands als moedertaal, die vastlopen omdat ze niet of nauwelijks kunnen lezen of schrijven. Het goed kunnen lezen kunnen lezen en schrijven is belangrijk voor de stad en voor de ontwikkeling van Rotterdam.

De Rotterdamse vestiging van de internationale serviceorganisatie Zonta zet zich dit jaar in voor Taal voor het Leven. Zij ondersteunen ons bij een project gericht op Rotterdamse vrouwen met Nederlands als moedertaal, die vastlopen omdat ze niet of nauwelijks kunnen lezen of schrijven. Het goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk voor de stad en voor de ontwikkeling van Rotterdam. Daarom organiseert Zonta haar jaarlijkse fundraisingsweekend tijdens Voorjaars-Plantendagen in Trompenburg Tuinen & Arboretum ten behoeve van taallessen voor Rotterdamse vrouwen.

Inzamelingsacties

Het weekend van 10 en 11 mei is in Trompenburg de jaarlijkse uitgebreide markt met tuinplanten, tuingereedschap en bijzondere cadeau’s. Zonta Club Rotterdam verzorgt de catering, met in de middag pannenkoeken voor de kleintjes. Verder is er een boekenmarkt met mooie -hoe kan het ook anders- tuinboeken, maar ook kinder- en kookboeken, en je maakt kans op mooie prijzen tijdens de tombola! Alle opbrengsten gaan naar projecten om laaggeletterde vrouwen in Rotterdam uit hun isolement te halen en hun de basisbeginselen van het lezen en schrijven te leren.

Laaggeletterdheid in Rotterdam

In Rotterdam heeft 50% van de laaggeletterden Nederlands als moedertaal. Voor deze groep is geen passend en gefinancierd taalonderwijs. Via Taal voor het Leven kunnen zij toch taalondersteuning krijgen. Taal voor het Leven Rotterdam bereikte vorig jaar ongeveer 1000 cursisten. Zonta ondersteunt de ambitie om dit aantal dit jaar nog verder te vergroten. Door taallessen te sponsoreen helpen ze deze vrouwen, zodat zij:

– optimaal kunnen functioneren in de maatschappij;
– werk kunnen vinden en zo uit de armoede kunnen komen;
– gezond kunnen leven en kunnen lezen wat ze kopen;
– hun kinderen kunnen voorlezen (en dat deze kinderen de cirkel doorbreken).

Wil je dit initatief steunen? Donaties zijn welkom! Neem hiervoor contact op met het bestuur van Zonta Club Rotterdam. Of kom op zaterdag 10 of zondag 11 mei naar Trompenburg, de verrassende oase van rust middenin onze mooie drukke stad. Combineer een bezoek aan deze tuin met het steunen van Taal voor het Leven Rotterdam.

Bron: www.taalvoorhetleven.nl