Vlaggenparade zegt ook NEE

Vanaf begin november 2020 staat de Vlaggenparade in het teken van de internationale campagne om geweld tegen vrouwen te stoppen. Fier hangen 33 banieren in top om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en dat vrouwenrechten gelijk moeten worden gesteld aan mensenrechten. Het is een opmaat naar 25 november, Orange Day.

Orange Day

Op Orange Day kleuren in de hele wereld iconische gebouwen en objecten oranje, ook in Rotterdam. Vanaf 2017 kleuren de Erasmusbrug en Hofpleinfontein oranje. Vanaf 2018 heeft de Euromast zich achter de boodschap geschaard en elk jaar groeit het aantal. In Nederland kleuren ook dit jaar weer meer dan 100 objecten oranje dankzij een samenwerking tussen Zonta Nederland, Soroptimisten en UN Women Nederland.

Rotterdam veilige haven

Zonta Club Rotterdam en Zonta aan de Maas zijn blij dat de Raad en het College van Rotterdam zich achter de boodschap scharen en zich actief inzetten om de positie van vrouwen te versterken en dat Rotterdam een veilige haven voor hen zal zijn. Woensdag 25 november zal de Stop Geweld Tegen Vrouwen hoofdvlag officieel worden gehesen met op de achtergrond de oranje uitgelichte Erasmusbrug.

Met dank aan Stichting Vlaggenparade en gemeente Rotterdam.

Meer over Zonta Says NO actie lees je hier

Kijk hier terug naar de eerste keer dat de Erasmusbrug oranje kleurde in het bijzijn van minister Kaag en onze burgervader Aboutaleb.