Rotterdam kleurt oranje

Op verzoek van Zonta Club Rotterdam en UN Women Nederland kleurt zaterdag 25 november 2017 de Erasmusbrug in Rotterdam voor het eerst oranje in het kader van de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, die in 1960 is ingesteld door de Verenigde Naties. Over de hele wereld kleuren gebouwen oranje deze dag, die ook wel bekend staat als Orange Day. Onze gasten waren Sigrid Kaag, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en burgemeester Aboutaleb.

In 2018 kleurt in Rotterdam naast de Erasmusburg ook de Hofpleinfontein oranje, als ook de Euromast. Onze speciale gast is Wethouder en loco-burgemeester Bert Wijbenga.

Worden elk jaar naar verwachting meer dan 100 landmarks wereldwijd uitgelicht, waaronder de piramides in Egypte, de Brandenburger Tor in Duitsland, de Niagara Falls in Canada, de Tafelberg in Zuid-Afrika én dus onze Erasmusbrug in Rotterdam. In 2018 worden er in Nederland alleen al meer dan 30 iconische plekken oranje uitgelicht. Dus tel maar op!

Dus geen WK, geen koninklijke reden, maar aandacht voor alle manieren van geweld die wordt gepleegd tegen vrouwen, zoals eergerelateerd geweld, genitale verminking, seksuele intimidatie, huwelijkse dwang, huiselijk geweld. Want geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest getolereerde en geïnstitutionaliseerde vormen van schending van de mensenrechten.

Rozen uitdelen en in gesprek gaan. In verschillende steden in Nederland delen leden van Zonta rozen uit tegen geweld, ook in Rotterdam. Elk jaar weer een intens moment met bijzondere ontmoetingen.

Lees meer

Meer informatie klik hier

Zie ook website Gemeente Rotterdam