Bep Slechte Prijs 2019 gaat naar Natasja Morales

Maandag 21 oktober 2019 heeft Natasja Morales de Bep Slechte Prijs van Zonta Club Rotterdam ontvangen voor haar rol in de versterking van de positie van jonge vrouwen in Rotterdam. Natasja ontvangt de prijs voor haar al jaren lopende participatieproject Chicks and the City. Natasja: “Ik voel me zeer vereerd deze prachtige onderscheiding te mogen ontvangen. De missie van de Bep Slechte Prijs sluit één op één aan bij waar ik me voor inzet”.
De prijs wordt sinds 2010 om de drie jaar uitgereikt. Bep Slechte was in 1966 een van de oprichtsters van Zonta Club Rotterdam, de Rotterdamse tak van Zonta International, en zeer begaan met de verbetering van de positie van vrouwen. Dankzij het legaat kan haar levensdoel worden voortgezet. De prijs bestaat uit een bedrag van € 5.000 en een beeldje van de Rotterdamse Wil Schrijver.

Natasja Morales (c) Elsbeth van Noppen

Natasja Morales
Natasja is opgegroeid in een gezin waarin armoede en drugsverslaving een dagelijkse realiteit waren. In de documentaire De meiden van Chica Radio, waarmee ze in 2011 werd genomineerd voor de NL Awards, laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien. De leus ‘een dubbeltje kan wel een kwartje worden’ vormt de rode draad in de film, en is ook de onderliggende waarde die alle meidenprojecten die Natasja opzet karakteriseert.          
“Mijn jeugd is mijn inspiratie geweest om het meidenparticipatieproject Chicks And The City (voorheen Chica Radio) op te zetten en jonge meiden te empoweren. Juist voor meiden zoals ik vroeger was, wil ik iets betekenen. Meedoen aan CATC geeft meiden een boost omdat ze succesmomenten ervaren met elkaar en heel veel leren wat hen verder kan helpen in hun carrière. Ik vind het heerlijk om meiden te zien groeien en zich te zien ontwikkelen. Dit seizoen mogen we een nieuw project starten, Chicks On Screen: de beeldvariant van CATC. Hiermee kunnen we nog meer meiden bereiken, daarom kijk ik hier ook enorm naar uit.”

Chicks and the City
In 2004 bedacht Natasja Morales het concept van meidenradio als participatieproject in Rotterdam. Haar idee was simpel, krachtig en doeltreffend: zet een radioprogramma op waarin jonge meiden betrokken en verantwoordelijk zijn voor de productie van een liveshow, waarin zij alles — van serieuze content tot content met humor — bespreekbaar maken en tegelijkertijd leren wat er allemaal bij een mediaproductie komt kijken. Nu, 15 jaar later, is Chicks And The City een mediaplatform dat zowel multimediaal als crossmediaal (live en online) media maakt en activiteiten organiseert voor en door meiden.

Veel  jonge meiden hebben zichzelf kunnen ontwikkelen bij Chicks And The City en timmeren inmiddels hard aan de weg richting een mooie carrière in de media- en radiowereld. Chicks And The City is er voor iedereen, maar zet zich net iets harder in voor die meiden waarvoor het traject een verschil kan maken. Chicks And The City werd eerder uitgezonden door Megastad fm, FunX en RTV Rijnmond en maakt nu wekelijks haar podcast opname tijdens de live talkshow op de jongerenvloer van de Bibliotheek Rotterdam op de woensdagavond. Binnenkort start Chicks on Screen, die onder andere te zien zal zijn bij OPEN Rotterdam.

Meer informatie over Natasja Morales

Meer informatie over Chicks And The City