Rotterdamse projecten

Zonta Rotterdam steunt lokale projecten waarmee vrouwen in achterstandsposities worden geholpen. De leden zamelen elk jaar geld in door de catering tijdens de Voorjaars-Plantendagen in Trompenburg Tuinen & Arboretum te verzorgen. Zo heeft Zonta Rotterdam samen met de bezoekers van Trompenburg al vele projecten kunnen ondersteunen.

Vanaf 2017 zet Zonta Rotterdam zich in voor stichting Fier, het landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Zij zijn sinds 2017 ook actief in Rotterdam om jonge vrouwen die hiermee te maken hebben bij te staan en vooral ook te helpen om een eigen leven op te bouwen.

In 2014 heeft Zonta Rotterdam zich ingezet voor Taal voor het Leven en in samenwerking met andere Zonta Clubs voor Femmes for Freedom van Shirin Musa.  In 2013 initieerde Zonta Rotterdam een speciale trainingsdag voor vrijwilligers die werkzaam zijn in vrouwenprojecten in Rotterdam, zoals Casa Tiberias, Apoyo a la Mujer en het Maatjesproject voor tienermoeders.

In 2011 zette Zonta Club Rotterdam zich in voor Humanitas voor de financiering van Meidengroep VET. VET is bedoeld voor jonge Rotterdamse meisjes en vrouwen die onder dwang in de prostitutie hebben gewerkt. VET staat voor Veiligheid, Empowerment en Traumaverwerking en maakte onderdeel uit van een campagne tegen loverboys. Ook de Rotterdamse hip-hop choreografe en zangeres Reshmay werkt mee aan de uitvoering van dit bijzondere programma om jonge vrouwen en meisjes een nieuwe toekomst te bieden.

Maar ook de Stichting Kledingbank Rotterdam en MEMOSA zijn in andere jaren extra ondersteund.