Wie zijn wij

Zonta Club Rotterdam is een club van Rotterdamse vrouwen die zich hard maken voor de positie van de vrouw. We doen dat vanaf 1966. Als onderdeel van het grote internationale netwerk van Zonta International zijn we in staat over grenzen te kijken en reiken. Samen met de Verenigde Naties en andere organisaties wereldwijd strijden we door het financieel ondersteunen van projecten, door het voeren van campagnes voor bewustwording en beleidsbeinvloeding en gewoon door met de handen uit de mouwen mee te helpen. Door dit specifieke doel is Zonta een uniek serviceclubverband dat zich onderscheidt van andere serviceclubs.

Focus op vrouwen

Zonta Rotterdam is opgericht op 20 mei 1966, de tweede club in Nederland, en viert in 2016 het 50-jarig bestaan. Zonta Rotterdam steunt lokale projecten waarmee vrouwen in achterstandsposities worden geholpen. De leden zamelen elk jaar geld in door de catering tijdens de Voorjaars-Plantendagen in Trompenburg Tuinen & Arboretum te verzorgen. Zo heeft Zonta Rotterdam samen met de bezoekers van Trompenburg onder andere de Stichting Kledingbank Rotterdam en MEMOSA kunnen ondersteunen. In 2013 initieerde Zonta Rotterdam een speciale trainingsdag voor vrijwilligers die werkzaam zijn in vrouwenprojecten in Rotterdam, zoals Casa Tiberias, Apoyo a la Mujer en het Maatjesproject voor tienermoeders. Afgelopen periode heeft Zonta projecten bijgestaan zoals Femmes for Freedom (van de Rotterdame Shirin Musa), SOMIK (Stichting Opvang Mensen In de Knel) en het project Taal voor Leven van Stichting Lezen & Schrijven. In 2008 organiseerde Zonta Rotterdam de internationale Conference van Zonta International en ontvingen zo circa 2.000 vrouwen van over de hele de wereld in Rotterdam.

Samen

De derde maandag van de maand is onze clubavond in de Brasserie van Excelsior. Op de clubavonden nodigen wij sprekers uit om een lezing over een speciaal onderwerp te verzorgen. Zo hebben Amber Merkus van Stichting Jarige Job en Janine Jansen van LEC EGG (Landelijk Expertise Centrum – Eergerelateerd Geweld) dit jaar al inspirerende lezingen voor ons verzorgd.In de zomermaanden houden wij twee zomerborrels bij een van onze leden thuis. In december genieten we samen van een kerstdiner. Een keer jaar mogen de mannen aanschuiven bij ons jaardiner, ook altijd weer een bijzonder fijne avond.

Veertig vrouwen

Onze club telt zo’n veertig leden in de leeftijd van 30 tot 90 jaar. We bekleden/bekleedden veelal een zelfstandige positie in het beroeps- en bedrijfsleven. Het lidmaatschap biedt mogelijkheden in contact te komen met andere actieve vrouwen, niet alleen tijdens de maandelijkse bijeenkomsten in Rotterdam, maar ook op nationale en internationale conferenties. Maar wat ons bindt is onze strijd om de positie van vrouwen te verbeteren!

Volg ons ook via Facebook