Lustrum 1966/2016

Zonta Rotterdam is in 1966 opgericht als tweede club van Nederland en 565ste van de wereld. Dat betekent dit jaar lustrumjaar! We vieren dat de lijst De 5o Vrouwen van Rotterdam,  met een speciale uitreiking van de Bep Slechteprijs en een bijzonder programma rondom deze Rotterdamse Vrouwen.

We vieren dat zaterdag 4 juni 2016 met een ontvangstmiddag in de Kunsthal. Deze locatie is gekozen in verband met de tentoonstelling Fatale kunst van de Nederlandse beeldhouwster, kunstverzamelaar en mecenas Sara de Swart (1861-1951). Haar interesse bestreek alle mogelijke kunstdisciplines, van schilderkunst en beeldhouwkunst tot literatuur, poëzie en muziek. De Swart was een vrijgevochten vrouw en haar openlijke lesbische geaardheid speelt een rol in de zoektocht naar de bevrijding van de vrouwen in Nederland.

Het programma zal geheel in het teken staan van Rotterdamse vrouwen, de bekendmaking van de top 7 van De 50 Vrouwen van Rotterdam, met een lezing door Jantje Steenhuis (directrice Gemeentearchief Rotterdam) en de uitreiking van de Bep Slechte Prijs.