Vrouwen & Rotterdam politieke partijen

Donderdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een dag nog steeds nodig omdat op veel beleidsterreinen nog werk aan de winkel is voor gelijkstelling van vrouwenrechten aan mensenrechten. Woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en in Rotterdam zijn 20 partijen die meedingen naar een plaats in de Gemeenteraad. Hoe zet de Rotterdamse politiek zich in voor de gelijkwaardigheid van vrouwen?

Zonta Club Rotterdam, de Rotterdamse tak van de internationale serviceclub Zonta International, heeft de kandidaatlijsten en partijprogramma’s doorlopen op onderwerpen die hierin van belang zijn. Hierbij is gekeken naar thema’s geratificeerd in de Istanbul Convention, onderschreven door Nederland in 2015, en thema’s die bijdragen aan de zelfstandigheid, veiligheid en gelijkwaardigheid van vrouwen zoals arbeid en gezin, veiligheid, huiselijk geweld, gelijke beloning, opleiding, mensenhandel en seksindustrie.

Klik voor de uitkomsten van dit onderzoek hier. De uitkomsten zijn verspreid onder media voor verder onderzoek naar de Rotterdamse politiek, de vrouwelijke vertegenwoordiging hierin en de inzet voor de verbetering van de positie van vrouwen. Een mooie haak voor donderdag 8 maart, Internationale Vrouwendag.