Euromast, Erasmusbrug en Hofpleinfontein oranje

In het kader van Orange Day op 25 november, de internatonale dag tegen geweld tegen vrouwen, kleuren in Rotterdam de Euromast en dankzij de gemeente de Erasmusbrug en Hofpleinfontein wederom oranje.

Heel Nederland kleurt oranje
In minstens 125 gemeenten en 7 provincies staan op 25 november oranje schijnwerpers op lokale gebouwen en andere objecten om aandacht te vragen voor het wereldwijde probleem van geweld tegen vrouwen. De teller loopt nog dagelijks op. Met meer dan 200 verschillende gebouwen en objecten, van een hunebed tot een paleis en van een burcht tot een zendmast, krijgt Nederland dit jaar de meeste oranje objecten ter wereld!

En dat terwijl we in Rotterdam in 2016 begonnen om aandacht te vragen middels een video waarin Rotterdamse mannen NEE zeggen en in 2017 we voor het eerst in bijzijn van burgemeester Aboutaleb en minister Kaag de Erasmusbrug oranje lieten kleuren. Aandacht is er nu! Nu nog de oplossing!

Vormen van geweld
Uit cijfers blijkt dat in Nederland 45% van de vrouwen en meisjes te maken krijgt met fysiek, seksueel of psychisch geweld.[1]Meer dan 80% van hen krijgt te maken met straatintimidatie, volgens onderzoek in een aantal steden[2]. En dagelijks komen gemiddeld vijf meldingen van verkrachting binnen bij de politie[3], terwijl naar schatting 80% van de verkrachtingen nooit wordt gemeld

In Nederland werken UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao nauw samen in de coördinatie van de Orange the World campagne. Vele lokale clubs organiseren, samen met gemeenten en provincies, allerhande activiteiten waardoor alle uithoeken van Nederland oranje gaan kleuren.