Erasmusbrug, Hofpleinfontein en Euromast oranje voor Orange Day!

ROTTERDAM KLEURT ORANJE VOOR CAMPAGNE ‘STOP GEWELD TEGEN VROUWEN’

Zondag 25 november 2018 kleuren de Erasmusbrug, de Hofpleinfontein en de Euromast in Rotterdam oranje in het kader van de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Met deze internationale dag – in 1960 is ingesteld door de Verenigde Naties – wordt aandacht gevraagd voor alle manieren van geweld die wordt gepleegd tegen vrouwen, zoals eergerelateerd geweld, genitale verminking, seksuele intimidatie, huwelijkse dwang, huiselijk geweld. Geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest getolereerde en geïnstitutionaliseerde vormen van schending van de mensenrechten.

Over de hele wereld kleuren gebouwen oranje, een dag die ook wel bekend staat als Orange Day. In 2017 kleurde de Erasmusbrug voor het eerst oranje in het kader van Orange Day in het bijzijn van burgemeester Aboutaleb en minister Kaag. In 2018 kleuren in Nederland in elke provincie gebouwen en iconische bouwwerken oranje.

De Gemeente en de Euromast scharen zich achter een veilige wereld voor vrouwen, waarvoor de Zonta Club Rotterdam, de Rotterdamse tak van de internationale serviceclub Zonta International, en UN Women Nederland zich hard maken. De Rotterdamse Zontians zullen net als eerdere jaren, deze dag ook weer gele rozen uitdelen op de Hoogstraat om aandacht te vragen, het gesprek aan te gaan en mensen te informeren.

MEER INFO

Lees hier voor meer informatie http://www.zonta-rotterdam.nl/geweld-tegen-vrouwen-nl/

En kijk hier de video terug Rotterdamse mannen zeggen NEE: http://www.zonta-rotterdam.nl/zeg-ook-nee/

Kijk hier de video terug van Orange Day 2017 in Rotterdam https://youtu.be/M4Z6BuThlfI