Marit de Ridder kandidate voor Klausman Scholarship

Zonta Club Rotterdam heeft Marit de Ridder voorgedragen als kandidaat voor de Jane M. Klausman Women in Business Scholarship van Zonta International. Marit is een enthousiaste, slimme en ambitieuze jonge vrouw die International Management/CEMS studeert aan de Rotterdam School of Management. Marit voldoet ruimschoots aan de criteria en wij zijn zeer blij dat wij een zeer robuuste kandidaat af kunnen vaardigen die zeker een kans zal maken op het Scholarship op districtsniveau van Zonta International. Marit heeft al leiderschapservaring en wil graag impact maken op het gebied van duurzaamheid en gelijkheid, waarbij ze een rolmodel wil zijn voor andere vrouwen/meisjes, hetgeen goed bij Zonta’s missie past. 

Het Women in Business Scholarship-programma van Jane M. Klausman (JMK) werd in 1998 opgericht uit een genereuze schenking van Jane M. Klausman, een lid van de Zonta Club van Syracuse, New York, VS, en de Zonta International Parliamentary 1990-1995. Hiermee helpt Zonta wereldwijd vrouwen van elke leeftijd om een bachelor- of masterdiploma in een aan het bedrijfsleven gerelateerd onderwerp te behalen en genderbarrières te overwinnen, van het klaslokaal tot de directiekamer.

Vrouwen vormen een minderheid van de leiders in de zakenwereld. Wereldwijd is slechts 1 op de 3 bedrijven in handen van een vrouw. De Wereldbank meldt dat vrouwen slechts 21,2% van de bestuurszetels van S&P-bedrijven bezetten, terwijl slechts 6% van de CEO’s van die bedrijven vrouw is. Om deze genderkloof te verkleinen, moeten vrouwen zich gesterkt voelen om een bedrijf op te starten en leidinggevende functies te bekleden. Ben jij zo’n vrouw?

Lees hier alles over de Jane M. Klausman Scholarship